Naturgeist biedt een uitgebreide en complete lijn aan natuurlijke cosmetica producten. Voor alle huidtypen (droog, normaal, vet, gevoelig, ouder en jonger) zijn speciale crèmes verkrijgbaar. Het zijn fijne en betaalbare producten die de huid zichtbaar mooier maken. Zoals de naam al aangeeft wordt bij de ontwikkeling van producten uitgegaan van natuurlijke en biologische bestanddelen, zoals bijvoorbeeld bijenhoning en extracten van geneeskrachtige kruiden.

Ze bevatten veel producten krachtige voedingsingrediënten als amandel, avocado-olie, bijenhoning, kamille, duizendblad, perzikpit, macademia, allantoïne, urea, sinaasappelbloesem en vitaminen A, C en E. De producent van Naturgeist is Hagina. Het is een Duits bedrijf, dat sinds 1955 bestaat. Het is gevestigd in Beieren aan de voet van de Alpen. Er wordt geen gebruik gemaakt van dierproeven en er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van geur- en kleurstoffen. De producten zijn vrij van chemische conserveringsmiddelen, minerale oliën en PEG’s . Ook zijn de meeste Naturgeist cosmetica producten geschikt voor veganisten, omdat er geen dierlijke grondstoffen gebruikt worden.

Make-up

Baciamibio is smaakvolle en kwalitatief hoogwaardige make-up van Montalto en past heel goed bij Natuurkracht Cosmetica. Montalto is een gerenommeerde Italiaanse leverancier van gecertificeerde biologische cosmeticaproducten.

De naam Baciamibio betekent ‘kus me bio’  in het Italiaans.

De make-up is leverbaar in vele mooie trendy kleuren.
De producten worden gemaakt met natuurlijke biologische grondstoffen zoals: rozenbottelolie, pruimen, eiken schors, hyaluronzuur, bamboe plant, silicium (kiezelzuur), zilver en biodynamische heemstwortel. De lippenstiften zijn zelfs zo natuurlijk dat ze kunnen worden opgegeten.

De make-up bevat geen schadelijke stoffen als parabenen, siliconen, gluten, genetisch gemanipuleerde grondstoffen en chemische conserveringsmiddelen (allergenen). Verder zijn ze getest op nikkel en lood. Bij de productie van de make-up wordt verder gebruik gemaakt van gerevitaliseerd water, dat een helende en zuiverende werking heeft.

Ook aan de verpakking is veel aandacht besteed, zij is gemaakt van recyclebaar bio plastic van plantaardige oorsprong.

Earth Elements is ontstaan vanuit het idee dat we beter kunnen  doen. Beter voor onze aarde, beter voor onszelf en beter voor de toekomst.

De shampoo bars en soap bars van Earth Elements worden met liefde gemaakt, gewoon hier in Nederland.
Het idee om shampoo en zeep in vaste vorm te maken begon zo’n 10 jaar geleden, bij de oprichtster van Earth Elements, Chi Chi Schaul.
Zij was de eindeloze reeks aan plastic flessen beu en wilde producten gebruiken met natuurlijke ingrediënten. Toen ze dat niet kon vinden, besloot ze om de bars zelf te gaan maken. Uiteindelijk groeide dit organisch uit tot een bedrijf.

Inspired by nature

De bars worden in kleine batches met de hand gemaakt, gesneden en verpakt. De verpakking en het label zijn gemaakt van gerecycled karton en papier. En dat gebeurt dus allemaal gewoon hier in Nederland!

Vandaag de dag is zij nog steeds degene die hier de vegan shampoo bars en soap bars maakt, in kleine batches, van natuurlijke ingrediënten. Zij houdt de ingrediëntenlijst zo klein mogelijk en weert onnodige, chemische stoffen.

Haar shampoobars en soap bars zijn vegan, wat betekent dat de bars geen dierlijke ingrediënten bevatten. Daarnaast zijn de shampoo bars en soap bars natuurlijk, wat wil zeggen dat wij gebruik maken van natuurlijke kleur- en geurstoffen. Zo bevatten de natuurlijke shampoo bars en soap bars etherische oliën in plaats van parfum.